Karvalakkitreidausta - onnistuneesti!

Olen blogissani julistanut etten ole treidaaja. En usko, että se on kannattavaa pitkällä aikavälillä ja minulla ei ole siihen aikaa. Enää en ole ihan varma. Panttasin uuden blogikirjoituksen kirjoittamista siksi, että saisin edes jonkinmoisen otannan treidauskokeilustani. Kokeilu on kestänyt nyt 11 iltaa. Illalla tarkoitan, että treidaan nasdaq100-indeksiä ja kaupankäyntihän alkaa klo 16.30 Jenkkilässä.

Tulokset ovat yllättäneet minut positiivisesti. Ainoastaan yksi tappiollinen päivä ja 10 voitollista. Rahallisesti voittoa yli 300 euroa. Käytän Nordnet markets-tuotteita. Lähinnä Nasdaq100 Bullx20. Itse asiassa ainoastaan tuota kyseistä tuotetta. Yli sadan euron kauppa on maksuton välityspalkkioltaan ja euromääräisenä en maksa valuutanvaihtopalkkiota. Kulut ovat ainoastaan osto- ja myyntihinnan välinen spread ja osakkeiden lainauksesta johtuva korko, joka ei ole paljon, koska tuote on minulla hallussa muutamista minuuteista muutamiin tunteihin. Joitain senttejä ehkä tähän mennessä.

Miten treidipäivä menee? Tarkastan futuurit ja yleisen markkinasentimentin, joka antaa mututuntumaa mikä päivän yleinen fiilis markkinoilla on. Avaan koneen klo 16.30, mutta en tee mitään noin 15 minuuttiin, koska markkina ylilyö ylös tai alas kaupankäynnin alussa. Avaan googlesta nasdaq100 indeksin kuvaajan, joka on melkein reaaliaikainen. Oman kokemukseni mukaan viive noin 30 sekuntia. Seuraan mihin trendi asettuu ja milloin olen tarpeeksi vakuuttunut, että indeksi alkaa nousta ylöspäin. Ostan tuotetta yleensä noin 500 euron hintaan, jolloin x20 pelissä on 10 000€. Jos indeksi laskee 5% olen menettänyt pääomani. Näin ei ole vielä käynyt ja olen toki hereillä, jos indeksi alkaa jostain syystä syöksymään alas, jotta voin sulkea position.

Seuraan nousevaa käyrää ja kun nousu alkaa osoittaa heikkenemisen merkkejä mietin myynkö vai katsonko jatkuisiko nousu vielä. Usein myyn. Jos indeksi kääntyy laskuun en ota bear tuotetta, koska tässä vaiheessa I am keeping it simple. Aivot ei vielä riitä Bear-tuotteiden hyödyntämiseen, vaikka ei se sen kummempaa ole kuin Bull-tuotteetkaan. Katsotaan joskus tulevaisuudessa.

Parhaana päivänä Nasdaq laski 1,24%, mutta tein voittoa 107,50€ pelkillä ostoilla ja kalliimmalla myynnillä. Kurssi siis sahasi kivasti, että pääsin ostamaan halvalla ja myymään muutaman kympin kalliimmalla. Ainoa tappiollinen päivä johtui siitä, etten noudattanut 15 minuutin sääntöä kaupankäynnin alussa, vaan lähdin hötkyillen ostamaan, kun luulin kurssin matkustavan kuuhun ja FOMO iski. Tappio 37€.

Varmaan oikeat treidaajat nauravat minun nappikaupalleni, mutta tavoitteenani on tehdä 18€ voittoa päivässä, niin se kuittaisi omiin ja lasten indeksirahastoihin Nordnettiin tunkemani rahat kuukaudessa, eli 360 euroa. Nyt lokakuussa en Nordnettiin palkastani rahaa siirrä ja se antaa liikkumavaraa omaan talouteen. Talvirenkaat pitää ostaa ja uusi tatuointi maksaa. Enemmänkin saan tienata, ei se haittaa, mutta katsotaan toimiiko konseptini. Jos ei, niin se loppuu. Enemmän kuin pidän rahan ansaitsemisesta, niin vihaan rahan menettämistä.

Ajatuksia, kommentteja. Onko minulla käynyt tuuri kymmenen kolikonheittoa yhdestätoista vai olenko jonkin oikean jäljillä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

26. Vesan salkku

SALKKUPÄIVITYS

Apuja maailmalta