Uusia tuotteita Nordnetiltä

 Nordnet tuo markkinoille uusia tuotteita kovaa vauhtia. Kaikki pankit ovat menneet digitalisaatiossa eteenpäin, mutta käsittääkseni Nordnetissa ei voi asioida muuten kuin digitaalisesti. On siis luonnollista, että yritys tuo markkinoille digitaalisia tuotteita muita pankkeja enemmän.

Vanha tuote sijoitusvakuutus on nyt paketoitu uusiin kääreisiin ja tehty halvemmaksi ja joustavammaksi kuin perinteiset pankit ovat tähän asti tarjonneet. Kyseessä on siis henkivakuutus, jonka edunsaajan saat määrätä. Määräys on vahva, sillä se ohittaa jopa testamentin. Minimitalletus on 5000€ ja vakuutus voi sisältää suoria osakkeita, rahastoja ja ETF:iä toisin kuin osakesäästötilillä. Kulu on vuosittainen 0,35% talletusten arvosta 100 000 euroon asti, jonka jälkeen se laskee 0,15 prosenttiin. Toki kuluja syntyy rahastosta, jota henkivakuutuksen sisällä on, mutta näinhän kävisi jokatapauksessa.

Sijoitusvakuutuksen sisällä tuotteita voi vaihtaa kaupankäyntikulut kuitenkin maksaen. Ei ominpäin, vaan täytyy lähettää pyyntö henkivakuutusyhtiölle, joka suorittaa transaktion. Verotus toimii kuten osakesäästötilissä, Verotus tapahtuu tuotosta, joka nostetaan tililtä, ei osakemyyntien yhteydessä. Osakesäästötiliin verrattuna etu on myös, että tappioita voi vähentää verotuksessa. Sijoitetuilla varoilla ei myöskään ole ylärajaa toisin kuin OST:n 50 000€. Alkaa tuntua, että osakesäästötiliä en koskaan avaakaan.

Nordnet tuo markkinoille uuden Nordnet Maailma Indeksi 125 -rahaston. Nordnet Maailma Indeksi 125 on kansainvälinen rahasto, joka sijoittaa yli 700:n suuren ja keskisuuren yhtiön osakkeisiin 23 maassa. Rahasto on laajasti hajautettu yli 700 yhtiöön. Rahaston suurimmat omistukset ovat jenkkijättejä, kuten Microsoft, Tesla ja lääkeyhtiö Eli Lilly.

Mistä nimi Nordnet Maailma indeksi 125? Rahastoon on leivottu 1,25 kertainen vipu. Eli jos indeksi liikkuu 10% ylös, rahastosi arvo nousee 12,5% ja sama tietenkin toiseen suuntaan. Tappiot ovat suuremmat kuin indeksillä. Rahaston kulut ovat 0,49% + vivun lainakustannukset. Rahasto pyrkii jäljittelemään MSCI World Leaders ESG Leveraged 1,25 Select Index -indeksiä. Rahastoon ei siten pidä sijoittaa, jos riskinotto ei tunnu omalta jutulta. Itse otan sen kuitenkin mukaan kuukausisäästöohjelmaan, sillä osakemarkkinoillahan on taipumus mennä pitkässä juoksussa ylös ja näin vanhana miehenä (herra 47) tuottoja on vivutettava mikäli haluan nopeuttaa vaurastumistani. Lisäksi ajallinen hajautus suojaa markkinariskiltä. Mikäli haluat yrittää boostata tuottojasi vivulla, kuten minä, niin klikkaa vaikka tästä.

Jos et ole riskinottaja, niin määräaikaistalletus on parempi kuin rahojen makuuttaminen käyttelytileillä. SweepBank maksaa jopa 4% korkoa talletukselle. Talletuksen lisäksi SweepBank on kuin virtuaalinen pankkikortti kännykässäsi. Shoppaile jopa 5% alennusdiileillä, hoida pankkiasiat, ota lainaa tai talleta korkeakorkoiselle tilille. Kaikki samassa paketissa. Jälleen uusi digitaalinen toimija markkinoilla! Kohta perinteiset pankit saavat tosissaan digitalisoitua, että pysyvät pienempien ja ketterämpien perässä. Milloinkahan viimeinen fyysinen pankkikonttori suljetaan Suomessa?





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

26. Vesan salkku

SALKKUPÄIVITYS

Apuja maailmalta