Osakepoimintatyökalu vailla vertaa

 Kirjoitus sisältää affiliate-linkin.

Maailmassa on tuhansia arvopapereita ja kukaan ei kykene käymään kaikkia niitä läpi saatikka että osaisi analysoida niitä. Nykyään on kuitenkin palveluita, jotka mahdollistavat tulevien voittajaosakkeiden löytämisen. Yksi niistä on Seeking Alpha Premium. Voisi sanoa, että tästä palvelusta saat tiedot kaikista listatuista Pohjoisamerikkalaisista ja monista muistakin arvopapereista. Kotimaisista analyyseja tarjoavista palveluista et tällaista repertuaaria löydä lähellekkään.

Seeking Alpha Premiumista tulee erittäin hyviin perusteltuja analyyseja talouden tilasta ihan makrotalouden näkökulmasta yksittäisiin osakkeisiin. Artikkelien määrä on valtava. Voit filtteröidä suosikkianalyytikkosi ja saat push-ilmoituksen, kun heiltä ilmestyy uusi analyysi. Seeking Alpha panee myös järjestykseen analyytikot kuukausittain keiden analyysit ovat osuneet kohdalleen. Hölynpölykirjoiittajat eivät pääse ääneen, mutta taitavimmat on laitettu järjestykseen. Suomalaisen pankin sijoitusneuvojan taidoista sinulla ei ole mitään ennakkotietoa. Kaverihan on voinut ennustaa ihan vihkoon vuosikausia, mutta asiakkaille sitä ei kerrota. Kunhan kalliita tuotteita saadaan myytyä asiakkaille niin se riittää pankeille.

Seeking Alphassa pannaan järjestykseen tietysti myös osakkeet ja ETF:t. Eri aloittain ja kaikki kokonaisuudessaan. Seeking Alphan quant-algoritmi jauhaa joka hetki tietoa eri osakkeiden valuaatiosta, kasvusta, kannattavuudesta, momentumista ja analyytikkojen tulosarviomuutoksista. Osakkeet pisteytetään ja niille annetaan lisäksi viisi kategoriaa: Strong Buy, Buy, Hold, Sell ja Strong sell. Luonnollisesti kannattaa tarkastella Strong buy- arvopapereita, koska niiden historiallinen tuotto on päihittänyt SP500-indeksin rökälemäisesti. Vuonna 2010 Strong Buy-osakkeisiin sijoitettu kymppitonni on nyt 271 686$ vs SP500-indeksiin sijoitettu kymppidona on nyt 54 843$. Eroa siis mykistävästi yli 200 000 dollaria! Vuosittainen tuotto 26% on Omahan oraakkeliakin kovempaa tasoa. 

Selvästikkin Seeking Alphan algoritmi löytää oikeita asioita, jotka toimivat indikaattorina osakkeen tulevasta menestyksestä. Kun kirjoitat hakukenttään jonkin osakkeen nimen tai tickkerin, saat näkyviisi summary-aukeaman. Jo se antaa yhdellä vilkaisulla valtavan määrän olennaista informaatiota osakkeesta. Kurssikäyrä haluamaltasi ajalta näkyy heti. Analyytikoiden artikkelit aikajärjestyksessä, uutiset ja yhtiön omat tiedotteet aikajärjestyksessä, tärkeimmät tunnusluvut ja tietysti Seeking Alphan faktoriarviot valuaatiosta, kasvusta, kannattavuudesta, momentumista ja analyytikoiden tekemistä tulosmuutoksista. Lisäksi näet heti yleisarvosanan Seeking Alphan analyytikoisen, Wall Streetin analyytikoiden ja quant-menetelmän yleisarvosanat. Jos faktoriarvioista tulee A-riviä ja luokitus on strong buy, kannattaa ainakin tutustua ko. arvopaperiin, koska sillä on hyvät mahdollisuudet tuottaa jatkossa indeksiä paremmin.

Joskus Wall Streetin ja Quant-menetelmän suositukset eroavat merkittävästikkin. Esimerkiksi Nvidia on kirjoittamishetkellä Wall Streetin mielestä Strong Buy, mutta Seeking Alphan quant-pisteytyksen mukaan HOLD. Syynä on liian kallis valuaatio.

Summary-sivua voi klikkailla tarkemmin ja saat yhtiön tarkat kasvuluvut, kannattavuuden kehityksen ym kaiken tarpeellisen tiedon usealta vuodelta näkyviin. Voit myös heittää yhtiön vertailuun kilpailijoidensa kanssa ja näät samantien oleellisimmat tiedot 5-6 yhtiöstä ja voit vertailla, kuinka ne ovat kehittyneet. Voit myös tarkkailla, kuinka kauan yhtiö on ollut strong buy-statuksella. Onko kyseessä upouusi nouseva tähti vai jo pitempään vahvimpaan luokkaan arvioitu osake.

Tiedon määrä on uskomaton, mutta sinun ei tarvitse ryhtyä arvailemaan yhtiöiden nimiä, sillä yhtiöt on listattu valmiiksi järjestykseen ns. stock screener-työkalulla. Myös ETF-screener löytyy. Voit katsoa listan parhaat quant-pisteet yhtiöistä. Yhtiöistä, joista Wall Street, ja Quant-menetelmä ovat yhtä mieltä. (Top rated) tai alakohtaisesti (teknologia, arvo, kasvu, osinko, pienet, keskisuuret, isot, teollisuus, kulutustavara,kiinteistö, eniten shortatut jne...) Sieltä voit löytää yhtiön, josta et ikinä olisi muuten kuullut. Yhtiöitä, joista suomalaiset sijoitusneuvojat eivät ole ikinä kuulleet. Sokkona ei tosiaankaan tarvitse lähteä ostamaan yhtiötä. Voit myös luoda oman portfoliosi ja näet samantien arvion missä hapessa omistamasi yhtiösi ovat.

Quant-menetelmän salaisuus on siinä, että se poistaa tunteet osakekaupasta. Kaikille meille sijoittajille on tuttua ahneuden ja pelon vaihtelu ja sitä kautta typerien kauppojen tekeminen. Elokuun alun turbulenssissa moni varmaan sortui paniikkikauppoihin, joita on nyt myöhemmin katunut. Minäkin kun myin Japani-indeksin pois tappiolla. En ollut tarkastanut ETF-screenistä indeksin pisteytystä ja tunteet saivat vallan järjestä. 

Seeking Alpha ei osaa ajoittaa täydellisesti milloin ostaa halvimmalla ja milloin myydä kalleimmalla. Kukaan ei osaa. Mutta ison osan typeristä kaupoista se eliminoi. Markkinoilla on tapana palata aina fundamentteihin ja hype jonkun kuuman sijoitusjutun kohdalla haihtuu aina. Sitten harmittaa kun tuli ostettua järjettömän kallista osaketta ja sittemmin se romahti. Toisaalta välillä paniikki tarttuu erinomaisiinkin yhtiöihin ja niitä myydään yleisen markkinaromahduksen yhteydessä. Siinä menee lapsi pesuveden mukana. Paniikin aikana on hyvä pitää pää kylmänä ja hakea vaikka psykologinen vahvistus Seeking Alphan portfoliotsekkauksesta, että omistamani yhtiö on edelleen Strong Buy. Sen kasvu ja kannattavuus ei ole haihtunut parissa päivässä mihinkään. Jos panoksia riittää, niin osta lisää ja hyödynnä muiden panikointi.

Nyt olisi 10% tarjouksessa Seeking Alpha Premium + kaksi ilmaista uutta Alpha Picksiä kaupan päälle hintaan 214$/vuosi. Tarjous on voimassa 26.8 - 3.9 välisen ajan. Hyödynnä tarjous ja tule paremmaksi osakepoimijaksi tästä.  

Alpha Picks on palvelu, jossa osakepoiminta on tehty mahdollisimman helpoksi. Kuukaudessa tulee analyysin kera suositukseen kaksi kertaa sen hetken vahvimmista vahvimmat strong buy-osakkeet. Näitä tulisi nyt pari kappaletta ihan iliman edestä. Alpha Picks ei kuitenkaan sijoita REIT-yhtiöihin ja markkina-arvoltaan liian pieniin yhtiöihin, joten joku helmi sieltä voi jäädä löytämättä jos ei ole Seeking Alpha Premiumia. Lisäksi Alpha Pickin täytyy olla ansainnut strong buy status 180 päivän ajan, jotta on varmistettu, että kyseessä on pysyvästi fundamenteiltaan vahva yhtiö. Jos osakkeiden tutkiminen ei nappaa niin Alpha Picks valitsee ne puolestasi. Sen voit hankkia tästä. Tuotto on luonnollisesti piessyt SP500-indeksin mennen tullen.

Itse Alpha Picksin ja premiumin tilaajana olen huomannut, että innokkaimmat haistelevat jo tulevaa Alpha Pickkiä Alpha Premiumin avulla. Tämä sen vuoksi, että kun uusi Alpha Pick julkaistaan, niin osakekurssi yleensä pomppaa. Jos olet osakepoimija ja tykkäät tutkia osakkeita, niin tässä on palvelut, joita parempia saa hakea.

Löysin hiljattain stock screener-työkalun avulla yhtiön nimeltä WM Technology (MAPS). Kannabishypen haihduttua 2021 olen alkanut katsella alan yhtiöitä uusin silmin. Nyt sieltä alkaa ehkä löytyä kestäviä tuloksentekijöitä. Ala kasvaa, koska kannabis vapautuu maailmanlaajuisesti aikuis-tai lääkekäyttöön nyt ainakin. Kannabiskasvattamoja ja kauppoja nousee kuin sieniä sateella USA:n osavaltioihin, joissa lainsäädäntö sen mahdollistaa. 

MAPS ei ole kannabiskasvattamo, eikä edes myymälä. Se on informaatioteknologia-alan yritys, joka pyrkii yhdistämään asiakkaat ja kauppiaat erilaisilla diileillä, joista ottaa itse siivun. Kyseinen yritys ei edes ollut Strong Buy-statuksella, mutta alaan vihkiytynyt analyytikko sai minut vakuutettua yhtiön tulevaisuudesta. Tuottoa on tullut nyt 16%, vaikka osake on ollut aika volatiili viime aikoina. (Mikäpä ei ole). Yhtiö toimii vielä Kalifornia-keskeisesti, mutta New Yorkin paperiasiat kun saadaan kuntoon, on selvää, että se vaikuttaa yhtiön toimintaan myönteisesti. Yhtiö on voitollinen ja edullinen alle 10 P/E ja velaton. Potentiaalinen multibaggeri. En olisi kuullut yrityksestä ikinä, jos Alpha Premium ei olisi ollut käytössä. Sittemmin yhtiön quant-pisteet ovat nousseet Strong Buy- tasolle. Wall Street ei seuraa yhtiötä.

EDIT:14.9.2024. Seeking Alpha Premiumin hinta nousee 214 dollarista 299 dollariin lokakuun 1. päivä. Toimi syyskuun aikana, niin saat palvelun hintaan 214$ ja uusinta vuoden päästä 239$ 299$ sijasta. Hyvä tarjous. Ota homma haltuun tästä.

Jos olet oikein kunnolla osakeanalyysiin perehtynyt taitaja, niin voit päästä itsekkin kirjoittamaan analyyseja Seeking Alphaan. Ja artikkeleistahan maksetaan rahaa. Voit saada seuraajia ja perustaa vaikka sijoitusyhteisön mihin myydä  Itse en tunne osaavani asiaa niin hyvin, että viitsisin ryhtyä analyytikoksi. Olen iloinen palvelujen käyttäjä.

Pikku jälkirjoitus tänne. Ne, jotka seuraavat Traders Clubia saivat alkuvuodesta kuulla Jukka Lepikön erittäin vakuuttavan esityksen Mobileye Global (MBLY) yrityksestä, joka myy autoihin ajoavusteita. Lopullisena tavoitteena täysin autonominen auto. Seeking Alpha ei missään vaiheessa ollut kiinnostunut yrityksestä. Päin vastoin faktoripisteet ovat olleet surkeat koko ajan. Yritys on rankattu sijalle 4190/4446. Ja suositus Strong Sell. Kurssikehitys onkin ollut sen mukaista YTD -66% ja 6kk -48%. Voihan olla, että Jukan teesit osuvat oikeaan ja yritys kohentaa menoaan lähivuosina, mutta MBLY:hyn sijoitettu taha olisi tuottanut paremmin melkeinpä missä tahansa parempia aikoja odotellessa. Taisi yhtiö kadota Jukankin salkusta. Odottavan aika on pörssimaailmassa melko pitkä...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SALKKUPÄIVITYS JA TIETO - TIE YLITUOTTOIHIN

SALKKUPÄIVITYS

Mihin nyt kannattaa sijoittaa