Voittoja hieman kotiutettu

Viime viikolla tein jotain, mitä en normaalisti tee, eli kotiutin voittoja. Veromielessä AOT-miehenä tässä ei ole mitään järkeä, mutta nyt oli paikka. Alpha Picksin marraskuussa 2022 suosittelema ja Vesa-pojan ostama SMCI kävi torstaina 1000% nousussa. Eli vanha kunnon tenbagger. Olin jo etukäteen päättänyt alkuvuoden kurssirallia katsoessani, että 25% SMCI:n osakkeista lähtee myyntiin jos osake todella kymmenkertaistuu ostohinnasta. Myynti osui aika nappiin, sillä perjantaina tapahtui väistämätön, eli jotkut muutkin kotiuttivat voittoja ja osake laski parikymmentä prosenttia. Nyt se on ostohinnasta voitolla enää 800%, mutta voin elää tuon faktan kanssa. 75% osakkeista jäi vielä pitkään salkkuun odottamaan mitä tuleman pitää.

Alpha Picks jatkaa yliperformointia SP500 verrattuna ja onnittelen teitä muutamia blogini lukijoita, jotka tartuitte tilaisuuteen tilata tämä hieno palvelu hintaan 89$/vuosi. Hinta pomppasi tosiaan 499 dollariin, koska hyvästä palvelusta pitääkin maksaa. Edellä olevasta linkistä sen saa 479 dollariin/vuosi. Toinen mahdollisuus on tilata Seeking Alpha premium-palvelu, jossa tuhannet osakkeet on pisteytetty järjestykseen ja niistä voi sitten poimia mieleisiään salkkuun.

Tuloskausi meni kaksijakoisesti. Helsinki matelee edelleen ja Nesteen osavuositulos oli markkinoille pettymys. En ole kuitenkaan huolestunut Nesteen tilanteesta. Uutta uusiutuvan polttoaineen kapasiteettia valmistuu koko ajan ja voitot kasvavat ajan myötä. Meta paukautti jenkeissä jättiteknoista kovimman tuloksen odotuksiin nähden ja teki maailmanennätyksen kasvattamalla markkina-arvoaan 200 miljardia dollaria päivässä. Nvidian tulos ensi viikolla määrittelee aika pitkälle jatkuuko AI-buumi vai vedetäänkö välillä henkeä. Arvostustasot ovat ainakin vähintäänkin haastavat. Nvidia voi heiluttaa isojen indeksien suuntaa suuntaan jos toiseen.

Nordean osakesäästöpäivänä ostin Volvoa, jota omistin ennestään. 7% osinkotuotto ja 20% ylös kolmen kuukauden aikana on ihan hyvä juna missä pysyä kyydissä. Jos kruunu vahvistuu euroon nähden, niin saan vielä ansiotontakin arvonnousua. Mietin myös pienen siivun Novo Nordiskin ostamista, mutta olkoon osana jatkuvassa säästössä olevaa Tanska-indeksirahastoa, missä se makaakin varsin isolla painolla. Maaliskuun osakesäästöpäivässä ostokohteena on kanadalainen Enbridge. Maakaasu virtaa putkia pitkin Pohjois-Amerikan aika laajassa verkostossa ja lisätään positiota tässäkin osinkokoneessa.

Huhtikuun osakesäästöpäivässä vuorossa onkin Yhdysvallat ja tilanne on kinkkisempi. Vaihtoehtoja on paljon ja osinkokevätkin on tuonut huhtikuuhun mennessä jo vähän lisää uudelleensijoitettavaa. Todennäköisesti ostan jonkunnäköisen sekoituksen tuttuja Reit-yhtiöitä ja 1-2 Alpha Picks-suositusta. Minä kun en ole edelleenkään mikään sijoitusguru tai väitä olevani "viisas sijoittaja" tai joku Random Walker. Niin minä noudatan itseäni fiksumpien ja enemmän tietoa omaavien neuvoja. EN SOKEASTI, mutta jos olen sijoitusteesistä samaa mieltä, niin voin peesailla.

Näitä osakepoiminnan virstanpylväitä odotellessa kuukausisäästöt rullaavat, treidaan kun on aikaa, vuokralaiset maksavat vuokransa ja minä itse onnistuin saamaan hieman yksityisopetukseen liittyvää lisätyötä, josta voin tienata vähän extraa. Valitettavasti Suomen verottaja todennäköisesti napsii enimmät päältä uudesta sivutyöstäni. Mutta otetaan vastaan kaikki, mikä on kotiinpäin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

26. Vesan salkku

SALKKUPÄIVITYS

Apuja maailmalta