Voittoja kotiutettu osa 2

Nyt alkaa mennä mahdottomaksi. Buy and hold-sijoittajaksi profiloituneena menin kotiuttamaan voittoja jo toisen kerran kuukauden sisään. Nyt on pantava jäitä hattuun, muuten joudun oikein kunnolla verollepantavaksi ensi vuonna.

Mistä siis on kyse? Iron Mountain (IRM) oli kuin varkain hiipinyt yhdeksi portfolioni suurimmista sijoituksista. Firmaa oli ostettu koronapohjilla muutamassa erässä siinä toiveessa, että aliarvostus purkautuu ja saan lukittua kovan yli 7 % osinkotuoton hamaan tulevaisuuteen. Siinähän kävi juuri näin. Arvonnousua on kertynyt 163% keskiostohinnasta, eli huomattavasti enemmän kuin odotin. Kaksinkertaistumiseen ajan myötä olisin ollut tyytyväinen. Nyt hiipi puseroon tunne, onko firma jo yliarvostettu?

Iron Mountain on REIT-yhtiö, jonka ydinbusiness on maailman tylsintä. Se säilyttää lain vaatimia paperidokumentteja maksua vastaan. Kasvu on haettu digitalisoitumisesta ja panostamisesta datacentereihin. Se on kasvava, mutta vielä pieni osa firman liiketoiminnasta. Iskikö AI-mania maailman tylsimpään yhtiöön? Tiedon varastoinnille on kasvavaa kysyntää ja firman liikevaihto kasvaakin 10% vuosivauhtia. Arvostustason noustua, ei hirvittävän korkealle (17xFFO) ja osinkotuoton tiputtua 3,5% tasolle, pistää minut kuitenkin miettimään löytyykö parempaa sijoituskohdetta. Yleensä myyn huonosti performoineita osakkeita, mutta nyt olen myynyt hyvin tuottaneita (SMCI ja IRM). En myynyt kaikkia osakkeita, vain noin viidesosan, eli jäljelle jäi vielä iso potti. Super Micron osakkeista myin viime kuussa neljäsosan. Romahdusta ei ole tullut. Päinvastoin osake on jatkanut nousussa ja on nyt 12x ostohintani. SMCI nostetaan myös SP500-indeksiin ja se tuo osakkeelle muutenkin erinomaisen momentumin lisäksi ainakin hetkellisen ostopaineen, kun isot indeksirahastot joutuvat/saavat ostaa sitä portfolioihinsa.

Hyvin tuottaneiden osakkeiden jälleensijoittaminen tuokin eri tavalla lisäpaineita kuin huonosti tuottaneiden. Mihin osakkeiden myynnistä saadut rahat sitten laitetaan? No ainakin kuukausisäästöihin indeksirahastoihin ne uppoavat muutamassa kuukaudessa, mutta osinkokevään koittaessa minulle kertyy joka tapauksessa uudelleensijoitettavaa rahaa. Nordean osakesäästöpäivät tarjoavat mahdollisuuden osakepoimintaan ja aion ne hyödyntää melkeinpä joka kuukausi tänä vuonna. Sitten on tietenkin Alpha Picks, joka antaa tyhmälle minulle rahanarvoisia vinkkejä voittajaosakkeiden löytämiseen. Minä tarvitsen apuja ja uskallan tunnustaa sen, kun en edelleenkään ole "viisas sijoittaja", joka suuressa viisaudessaan ostaa Kempoweria keskihintaa alennellen, kunnes se on noll...eikun 10-15€.

Alpha Picks on palvelu, joka antaa kaksi quant-mallinsa parasta osakevinkkiä kuukaudessa. Alpha Picks ei ole täydellinen ja voi hyvinkin olla, että sen antama ylituotto tasoittuu ajan kanssa, mutta tähänastinen saldo on vähintäänkin erinomainen. Tätä kirjoitettaessa 129,74% vs SP500 34,51%. Olenkin muokkaillut alkuvuoden aikana portfoliotani siihen malliin, että melkeinpä kaikki strong buy-statuksella olevat osakkeet on salkussa. Joten heinäkuun salkkukatsauksessa on muutoksia entiseen verrattuna. Katsellaan jatkuuko ylituotto tämänkin vuoden. Jos jatkuu, niin se tekee hyvää myös minun sijoitussalkulleni.

Tosiasia on, että ei nämä Suomifirmat nyt vain ole niitä, jotka isoja rahoja tekevät tällä hetkellä. Pelkästään Nvidian arvonnousu yhtenä ainoana q4 osaripäivänä oli yhtä suuri rahalliselta arvoltaan kuin koko Helsingin pörssi! AI tulee ja maailma muuttuu ja sitä muutosta ei tee Nokia vaan ihan muut firmat. Tekoäly on kultaryntäys. En osaa arvioida kaikkia muutoksia, jota tekoäly tuo tullessaan, mutta varmaa on, että kaikki satsaavat siihen ja isosti. Ne, jotka myyvät hakkuja ja lapioita AI-kullankaivajille, menestyvät nyt piste. Alpha Picks poimii näitä listoilleen, mutta myös muita firmoja toimialoilta laidasta laitaan. Minä löysin itse Iron Mountainin, jolla kesti vuosia kaksinkertaistua. Alpha Picks on löytänyt osakkeita, jotka ovat kaksinkertaistuneet muutamassa kuukaudessa. Ja kaikki eivät todellakaan ole teknologiafirmoja, vaan joukkoon mahtuu myös hiilikaivoksia ja vaatemallistoja. 

Suosittelen kokeilemaan Alpha Picks-palvelua. Ilmainen se ei ole. 499$/ vuosi, mutta tästä saat sen 479$/ vuosi. Sijoituspäätökset teet kuitenkin aina itse, eikä tässä esitetty tai AP:n suositukset ole varsinaista sijoitusneuvontaa niinkuin pankeissa. (Joissa muuten annetaan kalleimmat ja typerimmät sijoitusneuvot mitä ikinä voin kuvitella). Omalla vastuulla eteenpäin. Sijoittamisessa on riskinsä ja rahaa on mahdollista hävitä. Itse kuitenkin ajattelen, että minulla ei ole varaa olla sijoittamatta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

26. Vesan salkku

SALKKUPÄIVITYS

Apuja maailmalta