REIT-SIJOITTAMINEN. VUOSIKYMMENEN TILAISUUS

Yhdysvaltain keskuspankin FED:n korkosykli on nyt huipussaan. Eilinen inflaatiolukema USA:sta palautti markkinoille uskon, että koronalennukset alkavat, ja se tietää REIT-yhtiöille hyvää, jotka ovat kärsineet korkeista koroista. Alemmat korot tekevät REIT-yhtiöiden kursseille nannaa. Eilen jo moni REIT-yhtiö kirjautti kelpoja kurssinousuja.

Kerrataanpa mitä se REIT-sijoittaminen oikein on? 

REIT-sijoittaminen (Real Estate Investment Trust) tarkoittaa sijoittamista yhtiöihin, jotka omistavat, operoivat tai rahoittavat tuottavaa kiinteistöä. REITit ovat erikoistuneita sijoitusyhtiöitä, jotka mahdollistavat yksityissijoittajien osallistumisen kiinteistösijoittamiseen ilman, että heidän tarvitsee suoraan ostaa ja hallinnoida kiinteistöjä. Sinä olet siis vuokraisäntä/emäntä, etkä todellakaan joudu tappelemaan tympeiden vuokralaisten, näyttöjen tai vuokrasoppareiden väsäämisen kanssa.

Miten REITit toimivat?

  1. Kiinteistösijoitukset: REITit sijoittavat laajasti erilaisiin kiinteistöihin, kuten asuinkiinteistöihin, toimistoihin, ostoskeskuksiin, hotelleihin ja teollisuuskiinteistöihin.
  2. Osinkotuotot: REITit ovat lain mukaan velvollisia jakamaan vähintään 90% verotettavasta tulostaan osakkeenomistajille osinkoina, mikä tekee niistä houkuttelevia säännöllistä tuottoa etsiville sijoittajille.
  3. Likviditeetti: Monet REITit ovat julkisesti noteerattuja pörsseissä, joten niitä voidaan ostaa ja myydä samalla tavalla kuin muita osakkeita. Tämä tekee REIT-sijoittamisesta likvidiä verrattuna suoraan kiinteistösijoittamiseen.

REITien tyypit

  1. Equity REITs: Nämä REITit omistavat ja hallinnoivat kiinteistöjä. Niiden tulot tulevat pääasiassa kiinteistöjen vuokrista.
  2. Mortgage REITs: Nämä REITit eivät omista kiinteistöjä suoraan vaan rahoittavat niitä antamalla lainoja kiinteistönomistajille. Niiden tulot tulevat pääasiassa lainojen korkotuotoista.
  3. Hybrid REITs: Nämä yhdistävät sekä kiinteistöjen omistamisen että niiden rahoittamisen.

Nyt on paras aika sijoittaa REIT-yhtiöihin korkosyklin saavutettua huippunsa. Sikaa ei kuitenkaan kannata ostaa säkissä, sillä myös REIT-yhtiöt voivat olla riskisiä, kuten muutkin yhtiöt. Suosittelen Seeking Alphassa tutustumaan REIT sijoittamisen ykkösyhteisöön, jota vetää "Reit-profeetta" Brad Thomas.

Brad Thomasilla on yli 30 vuoden kokemus kiinteistösijoittamisesta, ja hän on hankkinut, kehittänyt tai välittänyt yli miljardin dollarin arvoisia kaupallisia kiinteistökauppoja. Hän on esiintynyt Barron'sissa, Bloombergissä, Fox Businessissa ja monissa muissa mediajulkaisuissa. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa, joista uusin on "REITs For Dummies".

Brad johtaa kymmenen analyytikon tiiminsä kanssa iREIT® on Alpha -sijoitusryhmää, joka käsittelee REITeja, BDCeja, MLPeja, etuoikeutettuja osakkeita ja muita tulosuuntautuneita sijoitusvaihtoehtoja. Analyytikkotiimillä on yhteensä yli 100 vuoden kokemus ja siihen kuuluu entinen hedge-rahaston johtaja, due diligence -virkailija, salkunhoitaja, tohtori, sotilasveteraani ja entisen Yhdysvaltain presidentin neuvonantaja.

iREIT® on nyt 20% alennuksessa. Jos REIT-sijoittaminen kiinnostaa, sieltä voit poimia malliportfolion tai yhtiöt, jotka parhaiten sinulle sopivat. Kaikki mahdolliset tunnusluvut ym. löytyvät ja voit tutustua niihin itse ja mieti oletko samaa mieltä Bradin kanssa. Tai osallistu vaikka chat-ryhmään muiden yhteisön jäsenten kanssa. Brad Thomas tuottaa noin artikkeli/päivä ja osallistuu yhteisön jäsenten keskusteluihin. Haasta häntä jos olet eri mieltä!

Parhaassa tapauksessa koronlaskujen alettua REIT-yhtiöiden kurssit nousevat kymmeniä prosentteja eikä kaksinkertaistuminenkaan ole tavatonta. Sitä odotellessa nostelet osinkoa kvartaaleittain tai jopa kuukausittain. iREIT® kertoo myös mitä yhtiöitä vältellä. Esimerkiksi koronan jäljiltä toimistot ja ostoskeskukset eivät ole kuuminta hottia. Useimmat REIT-yhtiöt ovat menneet läpi finanssikriisin, koronan ja korkeat korot ilman osingonalennustakaan!Kuvittele mikä tuottopotentiaali odottaa, kun korkoympäristö muuttuu kiinteistösijoittamiselle edullisemmaksi. Lukitse korkea ja kasvava osinkotuotto nyt ja odottele arvonnousua. Varmista viisas REIT- sijoittaminen ja hyödynnä 20% vuosialennus tästä.

P.S. Tsekkaa aiempi tekstini sijoitusyhteisöistä. Lisää tarjouksia siellä muista sijoitusryhmistä jos REIT ei nappaa.

Ymmärräthän toki, että sijoittamiseen liittyy riskejä ja olet yksin vastuussa päätöksistäsi. 

https://1572.efuserassets.com/1572/offers/37/c/4/SA%2520Logo%2520-%2520Main%2520-%2520Black%2520(1).png

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SALKKUPÄIVITYS JA TIETO - TIE YLITUOTTOIHIN

SALKKUPÄIVITYS

Mihin nyt kannattaa sijoittaa