Rotaatio vai/sekä voittajaosakkeiden laajeneminen

Artikkelin lopussa affiliate-linkkejä. 

 

Torstaina 11.7. nähtiin ensimmäinen liike suuntauksesta, joka mielestäni tulee voimistumaan jatkossa. Yhdysvaltain keskuspankin (FED) pääjohtajan puheet inflaation kuriin saamisesta ja työmarkkinoiden höllentymisestä aiheuttivat suuria liikkeitä markkinoilla. USA:n ns. Magnificent7-osakkeet (Microsoft, Amazon, Apple, Nvidia, Meta, Google ja Tesla) laskivat järjestään vetäen Nasdaq100-indeksin suurimpaan yli 2% laskuun piiiitkiin aikoihin. Samalla pienosakkeista koostuva Russel2000-indeksi nousi yli 3%. Myös lainarahalla operoivat REIT-osakkeet nousivat laajalla rintamalla. Huomasin tämän oikein hyvin, sillä olen ostellut REIT-osakkeita lisää varsinkin, kun FED:n koronnostosykli näytti päättyneen viime syksynä. Moni näistä osakkeista on ollut miinuksella, mutta pompahtivat plussalle kuin salaman iskusta.

Markkinat antavat nykyisten talouslukujen valossa 70-90% mahdollisuuden ensimmäiselle koronlaskulle Yhdysvalloissa syyskuussa. Ja sitä seuraa toinen ja lisää... Kaikki nämä ovat hyviä uutisia REIT-yhtiöille, mutta myös pienemmille yhtiöille eri aloilta, joihin korkeat korot ovat osuneet.

Miksi MAG7-yhtiöt ottivat osumaa koronlaskuhuhujen vahvistuessa? Emme ole enää  ajanjaksossa, jolloin sijoittajat siirtyvät turvaa etsiessään hyödykesektorin tai kulutustavaroiden osakkeisiin, kun ajat tuntuvat epävarmoilta tai taantumaa pelätään. Ne olivat aikaisemmin defensiivisiä osakkeita. Nykyään defensiivisiä osakkeita ovat MAG7. Syy siihen, miksi ne ovat defensiivisiä, on niiden uskomaton kannattavuus ja käsittämätön kassavirta. MAG7-yhtiöitä ei kiinnosta velkojen korot, koska niillä ei ole velkaa vaan päin vastoin kymmeniä, ellei satoja miljardeja käteistä. Ns. normaalit firmat ja kotitaloudet ovat sitä vastoin erittäin kiinnostuneita korkotasosta. Investoinnit, kannattavuus ja ylipäätään pinnan yllä selviäminen voi riippua velkojen koroista.

Joten, aina kun tapahtuu makrotaloudellinen tai geopoliittinen tapahtuma tai äärimmäinen huoli taloudesta, sijoittajat pakenevat sijoittamaan Magnificent 7:ään. Tämä nähtiin vuonna 2023 kun inflaatio laukkasi. Toki AI-huumalla oli osuutensa asiassa.

En ennusta MAG7-yhtiöille mahalaskua. Ne menestyvät varmasti jatkossakin, mutta todennäköisesti menestyvien yhtiöiden joukko laajenee. Näihin kuuluvat REIT-yhtiöt, pienemmät yhtiöt ja ylipäätään yhtiöt, joiden fundamentit ovat kunnossa. Valuaatio ei ole liian korkea, kasvu ja kannattavuus ovat nousussa yhdistettynä momentumiin ja analyytikoiden ennusteiden nostoihin. Ennen pitkää markkinat löytävät nämä väärin hinnoitellut osakkeet. Suomesta näitä on hankala löytää. Se viimeinenkin kasvuraketti Kempower osoittauitui tussahdukseksi.

No mistä niitä sitten löytää? No tietenkin Seeking Alphasta. Aiemmat artikkelini kertovat Seeking Alphan quant-systeemistä, kuinka se löytää väärinhinnoitellut osakkeet. Nyt kannattaa kysyä itseltä, laitanko kaiken kiinni Nvidiaan ja erittäin kalliisiin MAG7-osakkeisiin vai voisiko olla turvallisempaa ja jopa tuottoisampaa löytää jotain edullisempaa tilalle, jotka omaavat ihan saman ellei paremman nousupotentiaalin kuin jättiteknot, mutta huomattavasti pienemmällä riskillä.

REIT-yhtiöistä kaiken tiedon saat täältä.

Alpha Picks näyttää sinulle valmiin portfolion, jolla on MAG7-tuottomahdollisuudet, mutta riski huomattavasti pienempi. Alpha Picks-yhtiöiden P/E on 16, kun SP&500 P/E on 27. Nvidia P/E on 72. Tilaa Alpha Picks täältä.

Jos haluat itse etsiä väärin hinnoiteltuja osakkeita, joihin uskot, niin Alpha Premium on palvelusi. Tilaa se täältä.

Uskon, että perusteluni ovat oikean suuntaisia. Mutta itse teet päätökset. Seeking Alphan Strong buy-osakkeet ovat tehneet viisinkertaisen tuoton SP&500 verrattuna vuodesta 2010.

Seeking Alpha -vastuuvapauslauseke: Aikaisempi tuotto ei takaa tulevia tuloksia. Mitään suositusta tai neuvoa ei anneta siitä, onko jokin sijoitus sopiva tietylle sijoittajalle. Edellä esitetyt näkemykset tai mielipiteet eivät välttämättä heijasta Seeking Alphaa kokonaisuutena. Seeking Alpha ei ole lisensoitu arvopaperikauppias, välittäjä, yhdysvaltalainen sijoitusneuvoja tai investointipankki. Analyytikkomme ovat kolmannen osapuolen kirjoittajia, joihin kuuluu sekä ammattisijoittajia että yksittäisiä sijoittajia, jotka eivät välttämättä ole minkään instituutin tai sääntelyelimen lisensoimia tai sertifioimia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SALKKUPÄIVITYS JA TIETO - TIE YLITUOTTOIHIN

SALKKUPÄIVITYS

Mihin nyt kannattaa sijoittaa