3. Sijoittamisen merkitys taloudelliselle hyvinvoinnille

 

Sijoittaminen on välttämättömyys taloudelliselle hyvinvoinnille ja vaurastumiselle pitkällä aikavälillä. Se tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa omaisuutta, luoda passiivista tuloa ja saavuttaa taloudellisia tavoitteita, kuten kodin ostaminen, lapsen avustaminen muuttamaan omilleen asumaan tai ennenaikaiselle eläkkeelle siirtymisen.

Sijoittamisen idea on siinä, että sijoittamalla on mahdollista saavuttaa korkeampi tuotto kuin perinteisillä säästötileillä tai pankkitileillä. Sijoitukset voivat tarjota tuottoja, jotka ylittävät inflaation[1] vaikutuksen ja auttavat varallisuuden kasvattamisessa ajan myötä. Pankkitileillä rahan säilyttäminen on varma tapa hitaasti mutta varmasti tuhota omaisuutensa.

Sijoittaminen tarjoaa myös hajauttamisen edut. Hajauttaminen tarkoittaa sijoitusten jakamista eri omaisuusluokkien, kuten osakkeiden, korkojen ja, kiinteistöjen välillä. Tällä tavoin sijoittaja voi pienentää yksittäisten sijoitusten riskiä ja suojautua markkinoiden heilahteluilta. Sijoittamista harrastavan ihmisen koko omaisuus ei ole kiinni taantuvassa ja muuttotappioisessa kunnassa sijaitsevassa omakotitalossa, joka voi loppujen lopuksi olla arvoton ja jopa taakka perillisille.

Sijoittaminen edistää myös koko yhteiskunnan taloudellista kasvua ja kehitystä. Kun sijoittajat kanavoivat varojaan yrityksiin ja liiketoimintaan, ne voivat luoda uusia työpaikkoja, innovaatioita ja taloudellista vaurautta yhteiskunnassa. Kenelläkään ei varmaan ole mitään sitä vastaan, jos suomalaiset vaurastuvat ja voivat käyttää lisää kotimaisia palveluja, ja työllistää suomalaisia. Sijoitusvoitoista yhteiskunta saa myös verotuloja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sijoittaminen parhaimmillaan on olennainen osa ihmisen ja koko yhteiskunnan taloudellista hyvinvointia.. Se tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa taloudellista turvaa ja tehdä elämästä miellyttävämpää. Raha rauhoittaa.



[1] Rahan arvon heikkeneminen, hintojen nousu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

26. Vesan salkku

SALKKUPÄIVITYS

Apuja maailmalta