8. Sijoitustavotteiden määrittely ja aikajänne

 

Sijoitustavoitteiden määrittely on olennainen osa sijoittamisen suunnittelua. Selkeiden ja realististen tavoitteiden asettaminen auttaa sijoittajaa ohjaamaan sijoitusstrategiaa ja saavuttamaan haluamansa taloudelliset tulokset.

Tavoitteet voivat olla lyhyen aikavälin, kuten tietyn summan säästäminen lähitulevaisuuden tarpeisiin, tai pitkän aikavälin, kuten varallisuuden kasvattaminen eläkepäiviä varten. Olennaista on, että tavoitteet ovat selkeitä, mitattavissa olevia ja realistisia.

Esimerkiksi jos haluat säästää pitääksesi vaikkapa sapattivuoden töistä lähivuosina tai ostaa uuden asunnon, ei kaikkia sijoituksia kannata laittaa osakemarkkinoille saatikka yhteen ainoaan yhtiöön kiinni. Arvonaleneman riski on liian suuri. Lyhyen koron rahasto olisi tässä tapauksessa parempi ratkaisu.

Sijoitustavoitteiden määrittelyssä on hyvä jälleen ottaa huomioon riskinottohalukkuus. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää tietyn tason riskin ottamista sijoituksissa. Sijoittajan tulisi harkita oma mukavuusalueensa riskin suhteen ja miettimään, kuinka paljon on valmis sietämään markkinoiden vaihteluita. Jos et kestä edes pientä kurssiheiluntaa alaspäin osakemarkkinoilla, valitse toinen vähäriskisempi sijoituskohde.

 Seuraavaksi päästään itse asiaan ja tutustumme erilaisiin sijoituskohteisiin ja niiden ominaisuuksiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

26. Vesan salkku

SALKKUPÄIVITYS

Apuja maailmalta